UUDISED

Ilmunud on raamat “Tsepeliini triumf. Eesti rock 1970. aastatel”

22. dets. 2016

Suur hulk Eesti rockmuusika ajalugu on tänu Andres Ojale ja kirjastusele Tänapäev kaante vahele saanud.

“See oli kümnend, mil sündisid hard rock, heavy metal, progressive rock, jazz rock, punk rock. Instrumentalistid mängisid pikki soolosid, stuudios salvestatud lood ei olnud enam kolmeminutilised, vaid tihtipeale isegi üle kümne minuti pikad, kontserdid kestsid paarikümne minuti asemel mitu tundi.” (Andres Oja)

Need noored muusikud ei mõelnud, et nad teevad ajalugu. Aga just seda nad tegid. Pea olematutes tingimustes, pillidega, mida ükski endast lugupidav Lääne muusik poleks puutunudki. Lindistades Eesti kullavaramusse jäänud laule, teadmata, kas keegi neid kunagi kuuleb. Kuid enamik muusikuid ei meenuta neid aegu jubedusest õlgu väristades. Esinemiskeelu ohust ei hoolitud, entusiasmi oli nõnda palju, et sellega oleks võinud talve soojaks  kütta. Nad tegid muusikat, et olla vabad, kasvõi hetkekski, vabad, kuni muusika lõpeb.

Muusika aga ei lõppenud ega lõpe eal.

Raamatu autor, muusik (löökriistamängijana tuntud Vitamiinist ja Kolumbus Krisist) ja raadiohääl Andres Oja ütleb, et 1970-ndad oli Eesti muusikas väga huvitav, suisa põnev aeg. Aga see raamatki pole mingi (muusika)ajaloo õpik, vaid ere elu muidu stagnatsioonitempliga märgistatud 1970ndatest.

Tsepeliini triumf. Eesti rock 1970. aastatel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Anneta või Võta ühendust

Oleme tänulikud igasuguse toetuse eest! Eesti Muusika Kuulsuste Koda saab rahaliselt toetada:

Saaja: Rahandusministeerium
Konto: EE89101022003479611
Viitenumber: 2100009653
Selgitus: annetus Kuulsuste Kojale, asutus M87

Projektijuht:

Risto Lehiste

Tel: +372 523 9424
risto.lehiste(at)tmm.ee

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Müürivahe 12, 10146 Tallinn
Tel. 644 6407, info(at)tmm.ee

Kirjuta meile

© 2016 Eesti Muusika Kuulsuste Koda

Facebook Youtube Instagram