UUDISED

EESTI MUUSIKA KUULSUSTE KOJA KOHTUMISÕHTU LEGENDID – HELI LÄÄTS JA VOLDEMAR KUSLAP

17. okt. 2017

15. novembril kell 19.00 toimub Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis kohtumisõhtu kahe legendaarse muusikuga, kes on vaimustanud mitmeid eestlaste põlvkondi. Õhtut juhib Sten Teppan. Piletid 15/10€ müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Heli Lääts ja Voldemar Kuslap on meie muusika elavad legendid aegadest, kui televiisor oli haruldus, kui laulud võistlesid, kui Horoskoobi saate vaatajate kirjade arvu mõõdeti joonlauaga ning kui muusikute saateansamblitesse kuulusid nimed nagu Arne Oit, Emil Laansoo, Kalju Terasmaa, Peeter Saul, Uno Naissoo ja Uno Loop. See oli aeg, kui tekkisid esimesed üle-eestilised lemmiklauljad, keda tänapäeval nimetatakse ka staarideks. Kõige autentsemast allikast kuuleme, kust tuli selle aja esinejate sarm, kas laul valis laulja või vastupidi ja kuidas tehti telesaateid?

Eesti Muusika Kuulsuste Koja korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja eksponaatide kogumine Eesti levimuusika näituse jaoks. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, eesmärgiga säilitada ja näidata publikule Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodu- kui välismaal kuulsust on toonud.

Tegevuse ja kogumiskampaania kohta leiab lisainfot www.kuulsustekoda.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15/10€ on müügil Piletilevis ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Kohtumisõhtut toetavad EV100, Georg Otsa nimeline Muusikakool.

Õhtut salvestab Eesti Rahvusringhääling. Meediapartneriks on DELFI.

 

Lisainfo:

Risto Lehiste

Eesti Muusika Kuulsuste Koda

risto.lehiste@tmm.ee

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Anneta või Võta ühendust

Oleme tänulikud igasuguse toetuse eest! Eesti Muusika Kuulsuste Koda saab rahaliselt toetada:

Saaja: Rahandusministeerium
Konto: EE89101022003479611
Viitenumber: 2100009653
Selgitus: annetus Kuulsuste Kojale, asutus M87

Projektijuht:

Risto Lehiste

Tel: +372 523 9424
risto.lehiste(at)tmm.ee

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Müürivahe 12, 10146 Tallinn
Tel. 644 6407, info(at)tmm.ee

Kirjuta meile

© 2016 Eesti Muusika Kuulsuste Koda

Facebook Youtube Instagram